1. Haberler
  2. Futbol Haberleri
  3. İki Takım Arasındaki Geçmiş Karşılaşmalar

İki Takım Arasındaki Geçmiş Karşılaşmalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Corendon Alanyaspor’u ağırlayacak. Maç, 6 Ekim Pazar günü Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’ta saat 19.00’da başlayacak. Bu önemli karşılaşmayı hakem Mehmet Türkmen yönetecek; yardımcıları ise Deniz Caner Özaral ve Samet Çavuş olacak.

Galatasaray’ın Form Durumu

Altı maçlık galibiyet serisiyle lige muhteşem bir başlangıç yapan Galatasaray, son hafta Kasımpaşa ile 3-3 berabere kalarak namağlup serisini sürdürdü. Bu sezon hem hücumda hem de savunmada istikrarlı bir performans sergileyen takımımız, evinde Alanyaspor karşısında kazanarak çıkışını devam ettirmek istiyor.

İki Takım Arasındaki Geçmiş Karşılaşmalar

2016-2017 sezonunda başlayan Galatasaray ve Alanyaspor rekabetinde sarı-kırmızılılar 10 kez galip gelirken, Alanyaspor 3 galibiyet aldı. Üç karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Galatasaray, bu süreçte rakip filelere 39 gol atarken, Alanyaspor 17 golle karşılık verdi.

Galatasaray’ın İç Sahadaki Üstünlüğü

Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde oynanan karşılaşmalarda Galatasaray, Alanyaspor’a karşı üstün bir performans sergiledi. Seyrantepe’deki 8 maçın 5’ini kazanan takımımız, 21 kez fileleri havalandırmayı başardı. Alanyaspor ise bu maçlarda sadece 6 gol bulabildi. Galatasaray, rakibi karşısında en farklı galibiyetini ise 2018-2019 sezonunda 6-0’lık skorla elde etti.

Maç Öncesi Dikkat Çeken İstatistikler

  • Galatasaray, Alanyaspor’u konuk ettiği ilk dört Süper Lig maçını kazandı. Son dört karşılaşmada ise yalnızca bir galibiyet elde etti (2B 1M).
  • Alanyaspor, Eylül 2021’de Galatasaray’ı deplasmanda 1-0 mağlup ettikten sonra sarı-kırmızılı rakibi karşısında galibiyet yüzü göremedi. Son üç karşılaşmada ise her maçta 4 gol yediler.
  • Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, evinde üst üste iki maçta puan kaybetmedi (41 maç).
  • Alanyaspor, son üç Süper Lig maçında gol yemedi ancak bu seriyi dört maça çıkararak bir rekor kırmayı hedefliyor.
  • Galatasaray, Süper Lig’deki son 26 maçının 24’ünü kazanarak büyük bir başarı yakaladı.
  • Alanyaspor, İstanbul takımlarına karşı oynadığı son iki Süper Lig maçını kaybetti (Başakşehir’e 2-4, Fenerbahçe’ye 0-3).

Galatasaray’ın Öne Çıkan Oyuncuları

  • Mauro Icardi, Galatasaray’ın Alanyaspor’a attığı son 14 golün yarısında direkt katkıda bulundu (4 gol & 3 asist). Alanyaspor’a karşı oynadığı her 43 dakikada bir golde pay sahibi oldu.
  • Victor Osimhen, Süper Lig’de çıktığı üç maçta dört golde pay sahibi oldu ve formunu sürdürüyor.
  • Loide Augusto, bu sezon Süper Lig’de en fazla asist yapan oyuncu oldu (4 asist). Angolalı oyuncu, 2023/24 sezonunda bu başarıyı devam ettirmeyi hedefliyor.

Teknik Direktör Performansları

Okan Buruk, Süper Lig kariyerinde Fatih Tekke’ye karşı oynadığı dört maçta da mağlup olmadı. Bu karşılaşma, Buruk’un rakibi karşısındaki başarısını sürdürme şansı olacak.

İki Takım Arasındaki Geçmiş Karşılaşmalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Spor ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!