1. Haberler
  2. Diğer Sporlar
  3. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı İstanbul’da Yapıldı

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı İstanbul’da Yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

36. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı İstanbul’da Coşkulu Bir Şekilde Yapıldı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından düzenlenen ve bu yıl 36’ncısı gerçekleştirilen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, İstanbul’un eşsiz manzarasında yapıldı. Kanlıca İskelesi’nden başlayan yarış, Kuruçeşme’de sona erdi. 70’ten fazla ülkeden 2800’ün üzerinde sporcu, 6,5 kilometrelik parkurda mücadele etti.

Yüzücüler, Boğaz’da kulaç atarken kıyıda izleyiciler, kurulan etkinlik alanında yarışın keyfini çıkardı. 

Genel Klasman Sonuçları

Erkekler genel klasmanında, 45 dakika 27 saniyelik süresiyle Atakan Ercan birinci oldu. Doğukan Ulaç, 45 dakika 36 saniye ile ikinci, Mevlüt Efe Güler ise 45 dakika 40 saniye ile üçüncü sırayı aldı. Kadınlar genel klasmanında ise Talya Erdoğan, 46 dakika 57 saniye ile ilk sırayı elde etti. Nehir Güler 47 dakika 16 saniye ile ikinci, Su İnal ise 47 dakika 39 saniye ile üçüncü sırada yer aldı.

Yarış Sonuçları ve Katılımcıların Yorumları

Erkekler birincisi Atakan Ercan, yarışın beklediğinden daha kolay geçtiğini belirtirken, ikinci sırayı elde eden geçen yılın şampiyonu Doğukan Ulaç güzel bir yarış olduğunu ve destek verenlere teşekkür ettiğini söyledi. Üçüncü olan Mevlüt Efe Güler, Boğaz’da yüzmenin güzel bir deneyim sunduğunu ifade etti.

Kadınlar birincisi Talya Erdoğan, Boğaz’daki ilk yarış deneyiminin eğlenceli geçtiğini belirtti. İkinci ve üçüncü olan Nehir Güler ve Su İnal ise organizasyondan memnun kaldıklarını ve katkıda bulunanlara teşekkür ettiklerini belirtti.

Güvenlik ve Organizasyon

Yarışta iki yüzücü boğulma tehlikesi yaşadı. Rus uyruklu Yurk Golik ve Çinli Jiancia Han, görevli ekipler tarafından sudan çıkarıldı ve özel ambulanslarla hastaneye sevk edildi. 

Organizasyonun Tarihi ve Önemi

Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, ilk olarak 23 Temmuz 1989’da düzenlendi. Yarış, 2010’dan beri tamamlayan yüzücülere “Kıtalararası Yüzücü” sertifikası verirken, 2016’da Dünya Açık Su Yüzme Birliği (WOWSA) tarafından “Yılın En İyi Açık Su Yüzme Organizasyonu” seçildi ve 2019’da “Dünyanın En İyi 100 Açık Su Yüzme Yarışı” listesinde birinci oldu.

Bu yılki organizasyon, katılımcılar ve izleyiciler için unutulmaz anlar sundu. Boğaziçi’nin muazzam manzarasında yüzme deneyimi, bir kez daha uluslararası arenada kendine önemli bir yer edindi.

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı İstanbul’da Yapıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Spor ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!