1. Haberler
  2. Spor Haberleri
  3. Süper Lig’de 10 Takım PFDK’ya Sevk Edildi: Disiplin İhlalleri Gözden Kaçmadı

Süper Lig’de 10 Takım PFDK’ya Sevk Edildi: Disiplin İhlalleri Gözden Kaçmadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, 17 Eylül 2024 tarihinde, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilen takımları açıkladı. Trendyol Süper Lig’de mücadele eden 10 takım, çeşitli sebeplerden dolayı disiplin kuruluna sevk edilmiş durumda.

Aşağıda, PFDK’ya sevk edilen kulüplerin nedenleri sıralanmıştır:

  1. Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş.
    Gaziantep Futbol Kulübü, 14 Eylül 2024 tarihinde oynanan NET GLOBAL Sivasspor karşılaşmasında, taraftarlarının “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK’ya sevk edilmiştir. Ayrıca, 6 futbolcusunun sarı kart görmesi nedeniyle, takımın “sportmenliğe aykırı hareketi” gerekçesiyle de Futbol Disiplin Talimatı’nın 40. maddesi uyarınca disipline gönderilmiştir.
  2. Galatasaray A.Ş.
    Galatasaray, 14 Eylül 2024’te Çaykur Rizespor ile oynanan karşılaşmada, taraftarlarının “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle PFDK’ya sevk edilmiştir. Bu sevk, Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi kapsamında gerçekleştirilmiştir.
  3. Samsunspor A.Ş.
    Samsunspor, 14 Eylül 2024’te TÜMOSAN Konyaspor ile oynanan maçta, taraftarlarının kötü tezahüratları nedeniyle aynı madde kapsamında PFDK’ya sevk edilmiştir.
  4. Sipay Bodrum FK
    Bodrum FK, 14 Eylül 2024’te RAMS Başakşehir FK ile oynanan mücadelede taraftarlarının “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle PFDK’ya sevk edilmiştir. Ayrıca, futbolcusu Alfredo Kulembe Ribeiro’nun “kural dışı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 43. maddesi uyarınca tedbirli olarak PFDK’ya sevk edilmiştir.
  5. RAMS Başakşehir Futbol Kulübü
    RAMS Başakşehir futbolcusu Dimitrios Pelkas, aynı karşılaşmada “kural dışı hareket” nedeniyle 15 Eylül 2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevk edilmiştir.
  6. Trabzonspor A.Ş.
    Trabzonspor, 15 Eylül 2024’te Beşiktaş ile oynadığı maçta taraftarlarının kötü tezahüratları nedeniyle PFDK’ya sevk edilmiştir. Ayrıca, futbolcusu Edin Visca, “kural dışı hareket” gerekçesiyle 16 Eylül 2024 itibarıyla tedbirli olarak PFDK’ya gönderilmiştir.
  7. Bellona Kayserispor
    Bellona Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, 15 Eylül 2024’te Eyüpspor ile oynanan karşılaşmada “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK’ya sevk edilmiştir.
  8. Fenerbahçe A.Ş.
    Fenerbahçe, 15 Eylül 2024’te Kasımpaşa ile oynanan mücadelede taraftarlarının “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle PFDK’ya sevk edilmiştir.
  9. Antalyaspor A.Ş.
    Antalyaspor, 16 Eylül 2024’te Adana Demirspor ile oynanan maçta “çirkin ve kötü tezahürat” nedeniyle PFDK’ya sevk edilmiştir. Ayrıca, kulüp idarecileri Levent Ördel ve Ahmet Karaağaç, “talimatlara aykırı hareket” gerekçesiyle tedbirsiz olarak PFDK’ya sevk edilmiştir.
  10. Adana Demirspor A.Ş.
    Adana Demirspor, 16 Eylül 2024’te oynanan Antalyaspor karşılaşmasında “talimatlara aykırı hareket” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi uyarınca PFDK’ya sevk edilmiştir.

Bu sevklerle ilgili nihai kararların önümüzdeki günlerde PFDK tarafından açıklanması beklenmektedir.

Süper Lig’de 10 Takım PFDK’ya Sevk Edildi: Disiplin İhlalleri Gözden Kaçmadı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Spor ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!