1. Haberler
  2. Futbol Haberleri
  3. Göztepe, Sivasspor’u Son Dakika Golüyle 3-2 Mağlup Etti: Fofana Kahraman Oldu

Göztepe, Sivasspor’u Son Dakika Golüyle 3-2 Mağlup Etti: Fofana Kahraman Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Göztepe, kendi sahasında ağırladığı Sivasspor’u 3-2 mağlup ederek kritik bir galibiyet elde etti. Karşılaşmanın son anlarında Fofana’nın attığı gol, ev sahibi ekibe 3 puanı getirdi.

Maç Özeti

İzmir’de Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanan mücadelede, hakem Ali Şansalan düdük çaldı. Göztepe, maçın başında bulduğu gollerle hızlı bir başlangıç yaptı. Karşılaşmanın henüz 6. dakikasında, sağ kanattan kullanılan taç atışı sonrası ceza sahasında Romulo’nun kafa vuruşu ile ev sahibi ekip 1-0 öne geçti. Bu golün ardından, 10. dakikada Isaac Solet’in sol çaprazdan gönderdiği şutla Göztepe farkı 2’ye çıkardı: 2-0.

Sivasspor’un Geri Dönüşü

İlk yarıyı 2-0 geride kapatan Sivasspor, ikinci yarıya daha etkili başladı. Maçın 55. dakikasında, Pritchard’ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Uğur Çiftçi’nin arka direkte yaptığı vuruşla Sivasspor farkı 1’e indirdi: 2-1. Bu golden sadece iki dakika sonra, hızlı gelişen bir atakta Pritchard’ın pasıyla buluşan Queensy Menig, ceza sahası dışından yaptığı şutla skoru 2-2’ye getirdi.

Maçın Kader Anı

Karşılaşmanın son anlarında sahneye Göztepe’nin yıldız oyuncusu Fofana çıktı. 90+3. dakikada Romulo’nun pasıyla hareketlenen Fofana, ceza sahasına girdikten sonra yaptığı vuruşla topu filelere gönderdi ve skoru belirledi: 3-2. Bu golle birlikte Göztepe sahadan galip ayrılarak puanını 12’ye yükseltti. Sivasspor ise 8 puanda kaldı.

Takımların Gelecek Haftaki Maçları

Göztepe, gelecek hafta Eyüpspor deplasmanına konuk olurken, Sivasspor ise kendi sahasında Hatayspor’u ağırlayacak.

Maçtan Dakikalar

6. Dakika: Göztepe’nin ilk golü geldi. Sağ kanattan kullanılan taç atışı sonrasında ceza sahası içinde Juan ve Solet’in kafayla indirdiği topu Romulo, düzgün bir kafa vuruşuyla ağlara gönderdi: 1-0.

10. Dakika: Ev sahibi ekip farkı 2’ye çıkardı. Tijanic’in pasıyla sol çaprazda topla buluşan Solet, ceza sahasına girerken kaleye gönderdiği şutla skoru 2-0 yaptı.

55. Dakika: Sivasspor farkı 1’e indirdi. Pritchard’ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda arka direkte bekleyen Uğur Çiftçi topu ağlarla buluşturdu: 2-1.

57. Dakika: Konuk ekip Sivasspor beraberliği yakaladı. Pritchard’ın pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Menig, sert bir şutla topu filelere gönderdi: 2-2.

90+3. Dakika: Göztepe bir kez daha öne geçti. Romulo’nun pasıyla ceza sahasına hareketlenen Fofana, yaptığı vuruşla topu ağlara göndererek skoru belirledi: 3-2.

İlk 11’ler

Göztepe: Lis, Nazım, Taha, Heliton, İsmail, Djalma, Dennis, Solet, Tijanic, Romulo, Juan.

Sivasspor: Ali Şaşal, Murat, Sonko, Radakovic, Camara, Uğur, Rodrigues, Charisis, Moutoussamy, Balde, Koita.

Göztepe, Sivasspor’u Son Dakika Golüyle 3-2 Mağlup Etti: Fofana Kahraman Oldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Spor ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!